Tisno

O nama

Turizam na Tisnu počeo se razvijati još od 1923. godine. Specifičnost Tisna je pokretni most koji spaja kopno i otok Murter. Mjesto Tisno krase predivne crkve od kojih je najstarija crkva Sv.Duha sagrađena još 1548 godine.

Dolaskom bogatih talijanskih obitelji u Tisno tijekom 18. st, niknule su prekrasne vile pa je tako moguće pogledati kuće imućnih talijanskih obitelji iz 18. st te palaču Katunarić (19.st) i palaču Mazzura u kojoj je danas smještena uprava općine Tisno.

Gastronomska ponuda Tisna bogata je te možete uživati u mnogobrojnim restoranima, konobama i caffe-barovima. Čisto i bistro more, sugestivna priroda, te gostoprimstvo stanovnika Tisna prepoznatljiva su obilježja koji će vaš boravak u Tisnu učiniti posebnim.

Tisno je specifično po dugoj obali te zbog toga i bogatoj ponudi brodova za najam tako da je postalo tražena destinacija nautičara.

Ljetni program u Tisnu bogat pa se tako određenog dana u tjednu u 7 i 8 mjesecu održavaju Klapske večeri, Blues večeri, večeri zabavne glazbe, Folk večeri koji uključuju nastupe KUD-ova iz raznih krajeva Hrvatske te koncerti ozbiljne glazbe.

Zadnjih godina Tisno je poznato po festivalu elektronske glazbe koji se održava kroz mjesec srpanj.

http://www.tz-tisno.hr/en/
http://www.otok-murter.hr/de/